Всички храни, от които кърмачките трябва да стоят далеч

1 от 12 Снимки

1. Цитрусови плодове


Открити са съединения в цитрусите и цитрусовите сокове, които дразнят все още недоразвития стомашно-чревен тракт на бебетата. Това води до повишено слюноотделяне и дори до обрив в зоната на памперса. Затова, ако решите да спрете приема на цитруси, може да пробвате да си набавите витамин С чрез други храни като папая, манго, ябълка.

Периодът на кърмене е особено чувствителен за една майка на малко бебче, защото всичко, с което се храни тя, преминава в кърмата и служи за храна на кърмачето. И да - има храни, които не е добре да хапвате, докато кърмите бебето си.

Първото, което трябва да преустановите, е кафето и кофеиновите напитки. Когато пиете кафе, кола или чай, част от кофеинът преминава в кърмата ви. Бебетата нямат възможността да се освободят от кофеина в телата си. Симптомите са нервност, раздразнителност и безсъние. В такива случаи единственото решение е да прекратите приема на които и да е напитки, съдържащи кофеин. Чашата кафе не си заслужава, когато сте уморени, а бебчо не желае да заспи.

Втората забранена храна за кърмачки съвсем логично е шоколадът.

Също като кафето и колата и шоколадът съдържа кофеин. Едно парченце все пак едва ли би било проблем - важното е да не прекалявате.

В галерията горе ще откриете останалите 12 храни, от които кърмачките трябва да стоят далеч.

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати