Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Всички храни, от които кърмачките трябва да стоят далеч

Всички храни, от които кърмачките трябва да стоят далеч

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
5797
2 от 12 Снимки

2. Броколи и карфиол


Според консултантите по кърмене броколите, карфиолът и другите газообразуващи зеленчуци са просто мит. Но попитайте всяка кърмеща майка дали бебето ѝ изпитва дискомфорт, отговорът със сигурност ще бъде положителен.

Периодът на кърмене е особено чувствителен за една майка на малко бебче, защото всичко, с което се храни тя, преминава в кърмата и служи за храна на кърмачето. И да - има храни, които не е добре да хапвате, докато кърмите бебето си.

Първото, което трябва да преустановите, е кафето и кофеиновите напитки. Когато пиете кафе, кола или чай, част от кофеинът преминава в кърмата ви. Бебетата нямат възможността да се освободят от кофеина в телата си. Симптомите са нервност, раздразнителност и безсъние. В такива случаи единственото решение е да прекратите приема на които и да е напитки, съдържащи кофеин. Чашата кафе не си заслужава, когато сте уморени, а бебчо не желае да заспи.

Втората забранена храна за кърмачки съвсем логично е шоколадът.

Също като кафето и колата и шоколадът съдържа кофеин. Едно парченце все пак едва ли би било проблем - важното е да не прекалявате.

В галерията горе ще откриете останалите 12 храни, от които кърмачките трябва да стоят далеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати