Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Всички храни, от които кърмачките трябва да стоят далеч

Всички храни, от които кърмачките трябва да стоят далеч

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
5797
12 от 12 Снимки

12. Магданоз


Магданозът е близък до семейството на ментата - и той е билка, която може да намали кърмата ви, ако я консумирате в големи количества. Със сигурност няма да ви навреди, ако си поръсвате малко магданоз върху вашата вечеря, но не прекалявайте, за да няма неблагоприятен ефект.

Периодът на кърмене е особено чувствителен за една майка на малко бебче, защото всичко, с което се храни тя, преминава в кърмата и служи за храна на кърмачето. И да - има храни, които не е добре да хапвате, докато кърмите бебето си.

Първото, което трябва да преустановите, е кафето и кофеиновите напитки. Когато пиете кафе, кола или чай, част от кофеинът преминава в кърмата ви. Бебетата нямат възможността да се освободят от кофеина в телата си. Симптомите са нервност, раздразнителност и безсъние. В такива случаи единственото решение е да прекратите приема на които и да е напитки, съдържащи кофеин. Чашата кафе не си заслужава, когато сте уморени, а бебчо не желае да заспи.

Втората забранена храна за кърмачки съвсем логично е шоколадът.

Също като кафето и колата и шоколадът съдържа кофеин. Едно парченце все пак едва ли би било проблем - важното е да не прекалявате.

В галерията горе ще откриете останалите 12 храни, от които кърмачките трябва да стоят далеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати