Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Митовете падат: 10 уж здравословни продукта, които всъщност не са

Митовете падат: 10 уж здравословни продукта, които всъщност не са

Yana G.Yana G.
Готвач
100750
10 от 10 Снимки

10. Мултивитамини


Витамините под формата на хапчета и таблетки за разтваряне са сред най-разпространените и купувани добавки. И въпреки доказателствата за полезните им свойства никой не може да потвърди със сигурност, че те са здравословни. Истината обаче е, че можем да си набавим необходимото количество витамини от храната. И така консумацията на хапчета е напълно излишна.

Много продукти се предлагат на пазара със статут Здравословно и Полезно. Това всъщност невинаги е така и е добре да се запознаете с 10 маскирани като здравословни продукти и храни, които всъщност не ни носят кой знае какви здравословни ползи.

Разгледайте галерията горе и разберете дали мултивитамините ни помагат за по-здравословен живот или са просто таблетки, от които печели само и единствено фармацевтичната индустрия. Подобна е и ситуацията с различните препарати за детоксикация, за които буквално давате само парите, а получавате в замяна едно голямо нищо под формата на хапче или прахче.

Няма да подминем и титулувани като суперхрани като кокосовото масло, което май ще се окаже отличен източник на наситени мазнини за вашия висок холестерол.

Имайте едно наум и когато пиете поредния плодов сок или фреш за деня, както и струва ли си цената сиропът от агаве.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати