Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Да се приготвим за лятото и барбекюто с правилните меса

Да се приготвим за лятото и барбекюто с правилните меса

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
39484

Със сигурност всеки от нас е пробвал изкушенията на барбекюто. Най-важната част, за да бъде едно барбекю успешно, освен печенето е изборът и покупката на продукти.

A правилният избор за скарата или барбекюто според вида месо е:

- Агнешко - един сигурен избор са агнешките котлети, познати на всички ни, стига да бъдат изпечени за подходящото време и да останат сочни;

- Мляно месо - продуктите от мляно месо представляват един лесен и много вкусен избор за скарата. Можете да изберете телешки бифтек, смесен бифтек (телешко и свинско месо) и разбира се, не можем да пропуснем бифтеците от пилешко месо. Деликатес за скарата е агнешкият или смесен кебап;

- Свинско - ако искате свинското на скара да е сочно и меко, изберете пържоли от врат или плешка. Добро мезе, макар и по-мазно, са флейките, а ако искате нетлъсто месо, тогава трябва да заложите на рибица;

- Пилешко - пилето е най-непретенциозният избор за скарата; можете да изпечете без проблем която и да е част - филе, крилца, дори цяло пиле;

- Телешко - ако предпочитате телешко за скарата, вземете пържоли от контрафиле или плешка. Филето е неоспоримо много добър избор, но изисква и известен опит с печенето на скара, тъй като се изсушава, ако се запече дори съвсем малко повече от необходимото;

- Риба - на скарата можете да изпечете какъвто вид рибата искате. Това, за което трябва да се погрижите, е рибата да е прясна. Как да познаете? Рибите трябва да имат блестящи очи и червени хриле. Още един лесен начин да разпознаете дали рибата е прясна, е кожата ѝ. Прясната риба има стегната и твърда кожа, т.е. не позволява оставянето на отпечатък, ако я натиснете с пръст.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати