Каква е причината да не можем да устоим пред малък къпкейк

1 от 9 Снимки

Историята на къпкейковете е изписана със захар, шоколад, ванилия, масло, брашно и мнооого фантазия. Къпкейковете (cupcakes) са американски домашни сладкиши, с които са израстнали цели поколения.

За първи път те са упоменати в американска готварска книга от 1976 година, като най-ранното документирано споменаване на термина е в книга с рецепти от 1828 година.

Кое обаче прави този малък сладкиш толкова неустоим?

Съставките му са същите, които използваме, за да приготвим класически кекс. Различното в това кексче е, че се предлага в отделни малки порции и големината му е колкото на чаена чашка.

Може би разликата е в размера му?

Къпкейкът ни дава порция, достатъчна точно за един човек - нито повече, нито по-малко. Освен това пред нас се разгръща огромното разнообразие от вкусове и може би това са част от причините тези сладки кексчета да са толкова обичани и популярни.

Едно обаче е сигурно, къпкейковете са идеалният сладкиш за всяка част от деня - в началото на деня като закуска, като лек обяд, залъгващ глада, а и да не забравяме, че се предлагат и в солен вариант, което още повече улеснява забързаното ни ежедневие. Като следобедна закуска те придружават кафето или чая ни. Дори и като десерт след вечерята са винаги отличен вариант.

Така къпкейкове са навлезли в живота ни и са най-сладката мода през последните години, която няма намерение да слезе от звездния кулинарен подиум.

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати