Вкусни супи за хора, прекарали инфаркт

1 от 3 Снимки

1. Зеленчукова супа с кашкавал


Необходими продукти: 50 г моркови, 30 г свеж магданоз, 150 г телешки кокали, 30 г целина, 20 г алабаш, 1 глава лук, 25 г нискомаслен кашкавал, 2 зърна черен пипер, сол

Начин на приготвяне: В 1.5 л студена вода се поставят костите и надребнените зеленчуци. Прибавят се нарязаният лук и зърната черен пипер. Поръсва се с малко сол и се оставя да поври на слаб огън до омекване на зарзавата. Когато продуктите са достатъчно сварени, кокалите се отстраняват. Готовата супа сервираме с лъжица настърган кашкавал;

След прекаран инфаркт се налага промяна не само в начина на живот на болните, но и при техните хранителни навици. Оттук нататък те трябва много внимателно да подбират менюто си и да избягват всячески продукти, съдържащи големи количества сол, захар, наситени мазнини, холестерол.

Това означава, че от трапезата трябва да бъдат премахнати всякакви чипсове, вафли, полуфабрикати, мазни меса, туршии, високомаслени млечни продукти. Те трябва да бъдат заменени от пресни плодове и зеленчуци или от домашно приготвени ястия.

В галерията по-горе ще откриете три идеи за вкусни супи, които могат да се похапват от хора, имащи проблеми със сърцето. Те са леки, засищащи и няма да навредят на здравословната диета, която вие или близките ви се опитвате да спазвате.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати