Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Вкусни супи за хора, прекарали инфаркт

Вкусни супи за хора, прекарали инфаркт

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
2 от 3 Снимки

2. Супа от зелен фасул и сметана


Необходими продукти: 150 г зелен фасул, 6 г зехтин, 7 г брашно, 1 глава лук, 1/4 ч.л. червен пипер 1 с.л. обезмаслена сметана, сол

Начин на приготвяне: Почистеният и нарязан зелен фасул се поставя в намаслена тенджера. Добавят се нарязаният лук и подправките. Наливаме около 1 литра вода и оставяме супата да ври на умерен огън, докато фасулът омекне. Смесваме отделно брашното и сметаната. Дръпваме супата встрани от котлона и вземаме един черпак от нея. Наливаме при сметната и бъркаме до получаване на хомогенна смес. Наливаме в тенджерата и разбъркваме. Връщаме супата на котлона, като го изключваме;

След прекаран инфаркт се налага промяна не само в начина на живот на болните, но и при техните хранителни навици. Оттук нататък те трябва много внимателно да подбират менюто си и да избягват всячески продукти, съдържащи големи количества сол, захар, наситени мазнини, холестерол.

Това означава, че от трапезата трябва да бъдат премахнати всякакви чипсове, вафли, полуфабрикати, мазни меса, туршии, високомаслени млечни продукти. Те трябва да бъдат заменени от пресни плодове и зеленчуци или от домашно приготвени ястия.

В галерията по-горе ще откриете три идеи за вкусни супи, които могат да се похапват от хора, имащи проблеми със сърцето. Те са леки, засищащи и няма да навредят на здравословната диета, която вие или близките ви се опитвате да спазвате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати