Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Вкусни супи за хора, прекарали инфаркт

Вкусни супи за хора, прекарали инфаркт

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
3 от 3 Снимки

3. Супа от аспержи и сметана


Необходими продукти: 150 г аспержи, 1 с.л. обезмаслена сметана, 2 стръка магданоз, 7 г зехтин, 1 щ. индийско орехче, 2-3 капки лимонов сок, 2 щ. сол

Начин на приготвяне: Аспержите се обелват. Нарязваме ги на дребни парчета и задушаваме с малко зехтин в тенджера. След това ги пасираме и овкусяваме с подправки. Разреждаме полученото пюре с вода, като гъстотата на получената супа е според личните предпочитания. Оставяме кремсупата да поври, като накрая прибавяме и сметаната. При понасяне овкусяваме с малко лимонов сок.

След прекаран инфаркт се налага промяна не само в начина на живот на болните, но и при техните хранителни навици. Оттук нататък те трябва много внимателно да подбират менюто си и да избягват всячески продукти, съдържащи големи количества сол, захар, наситени мазнини, холестерол.

Това означава, че от трапезата трябва да бъдат премахнати всякакви чипсове, вафли, полуфабрикати, мазни меса, туршии, високомаслени млечни продукти. Те трябва да бъдат заменени от пресни плодове и зеленчуци или от домашно приготвени ястия.

В галерията по-горе ще откриете три идеи за вкусни супи, които могат да се похапват от хора, имащи проблеми със сърцето. Те са леки, засищащи и няма да навредят на здравословната диета, която вие или близките ви се опитвате да спазвате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати