Градинар от Уелс отгледа най-лютата чушка в света

Най-люта чушка

Мъж от Уелс се похвали с най-лютото чушле в света, отгледано от лично от него. След множество усилия 53-годишният Майк Смит от графство Денбигшир е успял да отгледа растение, с което смая целия свят.

Малкото червено чудо е селектирано с помощта на специалисти от университета в Нотингам. По скалата на Сковил, която измерва лютивостта на чушките, творението на Смит има цели 2.4 млн. точки. Така то успява да подобри рекорда на предишната най-люта чушка в света, която събра само 1.5 млн. точки.

Най-люта чушка
Снимка: Daily Post Wales

Както сами се досещате, хранителен продукт с толкова остър вкус не може да се консумира. Затова пък на неговия създател му е хрумнало друго приложение на лютото растение.

Според Майк най-лютата чушка в света може да се употреби като средство за местна упойка, тъй като само едно докосване на кожата с нея предизвика силно изтръпване.

Сензационната чушка на уелския градинар принадлежи към сорта Драконов дъх. Той успял да се сдобие с нея, след като в продължения на осем години експериментирал с растения.

Най-люта чушка
Снимка: Daily Post Wales

Мъжът вече е кандидатствал за вписване в Книгата с рекордите на Гинес и чака да получи официално потвърждения, че притежава най-лютата чушка на планетата.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати