Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Хитозан: Добавката, която унищожава излишните мазнини

Хитозан: Добавката, която унищожава излишните мазнини

Elena MatevaElena Mateva
Помощник Готвач
87473

Хитозан е добавка, получена от скелетната система на раци, скариди и други ракообразни.

Добавката работи като блокер на мазнините и може да блокира усвояването на мазнините в областта на храносмилателната система чрез високото си съдържание на фибри. Той помага за прочистване на храносмилателния тракт от отпадъци, които могат да предизвикат подуване на корема.

Как работи?

Хитозан е ефективен за загуба на тегло, както и полезен за понижаване на кръвното налягане, холестерола и предотвратяване на остеопороза и язви. Хитозанът се свързва с мазнините, което им пречи да се абсорбират от тялото. Той се превърна в популярен избор за подпомагане на загубата на тегло, което се дължи на неговата способност да се свързва с мазнини или липиди в стомашно-чревния тракт, като спомага за намаляване на абсорбцията на тези мазнини или липиди. Резултатът е по-ниско телесно тегло.

Хитозанът действа, като всъщност помага за изгаряне на мазнините в тялото, вместо да ги съхранява в мастните клетки. За съжаление, той няма да ви накара да се чувствате по-малко гладни като някои други добавки за отслабване, които потискат апетита.

Допълнителен бонус е понижаването на холестерола. Допълване с хитозан може да Ви помогне да постигнете бързи и сигурни резултати за отслабване с ежедневната си тренировка и здравословен избор на храни.

Къде можете да го намерите?

Хитозан може да се намери в магазините за здравословни храни и разбира се онлайн в сайтове за намаляване на тегло, здравословно хранене и сайтове за здравето. Ако решите да опитате хитозан, се уверете, че не сте алергични към миди и винаги следвайте указанията на етикета. С две думи, това е естествен продукт, който абсорбира мазнините в храносмилателната система, което позволява това да се случи с малко или никакви странични ефекти.

Ефективен ли е хитозанът?

Има някои противоречия в това твърдение.. Според центъра Memorial Sloan-Kettering, хитозан може да се използва като добавка за по–ниски нива на холестерол в кръвта, по-специално на LDL (лош) холестерол. Този холестерол е от типа, който може да се натрупват в тялото и да доведе до сърдечно-съдови заболявания.

Трябва ли да го вземаме?

Ако сте алергични към миди, не трябва да използвате хитозан. Той може също да взаимодейства с някои лекарства. Другите нежелани реакции включват гадене, коремни спазми, стомашно-чревни нарушения и запек.

Ако не сте алергични към миди и бихте искали да го пробвате като част от вашата програма за отслабване, не забравяйте да намерите добавка с добро качество, също така да следвате инструкциите на етикета. Ако забележите някакви нежелани лекарствени реакции, прекратете вземането на продукта и продължете с избора на здравословен начин на хранене и редовни физически упражнения.

Колкото и всички ние да искаме да се намери лек за загубата на тегло в бутилка, все още трябва да се храним правилно и здравословно, както и да не подценяваме движението и физическите упражнения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати