Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пет важни витамина за превенция на остеопорозата

Пет важни витамина за превенция на остеопорозата

Elena MatevaElena Mateva
Помощник Готвач
87473
2 от 5 Снимки

1. Калций


Калциевият дефицит е пряка причина за остеопороза. Въпреки че има калций в много храни, недостигът му може да се дължи на наркотици, хормонални и други химически инхибитори, които предотвратяват ефективното усвояване на калция. Имате нужда от поне 1000 мг калций всеки ден, за да се гарантира правилното развитие на костите. Жените след менопауза са изложени на сериозен риск от остеопороза, така че допълнителният калций е от решаващо значение за предотвратяване на загубата на костна маса.

Остеопорозата е заболяване, което се случва, когато костите стават порести и губят минерална плътност. Когато това се случи, костите стават крехки, чупливи и силно податливи на счупвания.

Има много често срещани причини за остеопороза. Тя може да бъде страничен ефект от приема на нестероидни или противосъсирващи лекарства.

Вие сте с висок риск от остеопороза, ако сте заклет пушач, или пиете прекалено големи количества кафе или алкохол. Балансираната диета и редовните физически упражнения могат да помогнат за предотвратяване на остеопорозата.

Възрастните хора и специални високорискови групи може да се наложи да вземат допълнителни добавки, за да са в безопасност. В горната галерия разгледайте кои са петте най-ефективните добавки за профилактика и лечение на остеопороза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати