Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Да излекуваме възпалените очи чрез природни средства

Да излекуваме възпалените очи чрез природни средства

Жито

При болка в очите трябва да внимаваме много и да се обръщаме към лекар. Но има и народни методи, които могат да ни помогнат. Ето и едни от тях:

Ако страдате от конюнктивит, правете компрес с предварително смлени листа от слез. Също така и похапването на повече жито се препоръчва за подобряване на зрението.

При конюнктивита е добре да се направят отвари: в половин литър вода поставяме 2 с.л стръкове очанка. Варим 5 минути, след което прецеждаме. Пие се 4 пъти през деня – преди храна, а количеството е 75 мл.

Ситно нарязани корени от аир заливаме с чаена чаша гореща вода. Оставяме я така 2 часа покрита с кърпа. Прецеждаме и пием 3 пъти на ден по четвърт чаена чаша половин час преди хранене. Този вид рецепта подобрява зрението.

При ечемик можете да си направите компрес от лайка.

За добро зрение се препоръчва да правите упражнения за очите всеки ден. Един от методите е "методът на концентрация". Този метод ви задължава в продължение на 60 секунди да гледате в една точка. То включва поглед нагоре, надолу и после на двете страни, но без да си движим главата.

При инфектиран слъзен канал се прави отвара от следните билки: борови връхчета, очанка, жълт кантарион, камшик и листа от живовляк. От тези билки вземаме по 50 г и разбъркваме. От тази смес вземе 2 с.л. и прибавяме в 500 мл вряща вода и оставете да ври десет минути. След като изстине, прецеждаме и пием три пъти дневно по 75 мл преди храна.

При възпалени очи нарязваме на много ситни парчета картоф, след това го налагаме на слепоочията. Държим така час и премахваме. След премахване на компреса, измиваме с отвара лайка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати