Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Любов от първата хапка: Най-популярните меки сирена в цял свят

Любов от първата хапка: Най-популярните меки сирена в цял свят

2 от 3 Снимки

2. Камембер


Родината на този прочут и обичан вид сирене също е Франция. Характерно за него освен острия му вкус е и леката плесен. Името му идва от едноименното село в департамент Орн в Нормандия. Според оригиналната рецепта сиренето се приготвя ръчно от непастьоризирано краве мляко. Историята на създаването му се свързва с името на нормандската селянка Мари Харел, която през 18-ти век започва да доставя сиренето нейно производство в околността. Питите са с диаметър 10.5 – 11 см и тежат 250 г. Зреят минимум 21 дни. В началото на зреенето си сиренето е зърнесто и меко, а става по-кремообразно след 2 -3 седмици.

Подходящо е за директна консумация с хляб, месо или вино. Подхождат му пенливи вина, вина от сорта Мерло, шампанско.

Сиренето се сервира на стайна температура. Консумира се заедно с плесеновата коричка.

Човечеството произвежда сирене от най-дълбока древност. Световната кулинария познава буквално хиляди видове от млечния продукт. Точно поради тази причина са въведени и различни класификации, за да можем да ги разграничаваме.

Най-често сме свикнали да познаваме сирената според вида мляко, от което са направени. Те могат да бъдат биволски, кози, овчи, крави и дори от лос или камила.

Съществува и друг вариант за категоризация на сирената, а именно според водното съдържание в готовия продукт. Така те се делят на меки и твърди сирена.

В следващата галерия горе ви представяме на популярните меки сирена, които изкушават ежедневно милиони хора по света със своя перфектен вкус. Разберете какво ги прави толкова обичани по цял свят, както и как е най-добре да се хапват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати