Нелепи такси кетчуп и майонеза измислиха дюнерджийниците по морето

Дюнер

След таксата празен стол в созополско заведение, която шашна хиляди нашенци, наяве излезе и още една нелепа такса, която днюнерджийниците и пицариите по морето искат от клиентите си.

На много места таксуват кетчупа, майонезата и горчицата, които по принцип са безплатни сосове, с между 1 и 1.50 лева, съобщава вестник Телеграф.

За това сигнализират българи, почивали в Созопол. Те си поръчали сандвичи и когато поискали към тях кетчуп майонеза и горчица, сервитьорът им отговорил, че те се таксуват допълнително.

Нашенците все пак настоявали да им донесат сосовете, а когато накрая погледнали сметката си, видели че те са таксувани общо за 4.50 лева – по 1.50 лева за всеки сос.

Добре, че не поискахме допълнително шарена сол и чубрица, защото сметката ни щеше да скочи с 10 лева, споделят опарените клиенти.

Подобни такси са въвели и каравани, продаващи хамбургери по родното Черноморие. Те са обявили на вид прилични цени, но без да уточняват, че зеленчуците и картофките се доплащат.

Сафрид

Така клиентите, примамени от цени по 2-3 лева за сандвич с пилешко, след като си поискат зеленчуци и пържени картофки, установяват, че трябва да платят за сандвича си 9-10 лева.

В някои кръчми са въвели и друг номер. Обявили са цени от 2.50 лева за пържен сафрид и 5 лева за пилешка пържола, но когато накрая трябва да си платите сметката, става ясно, че цените са били за порция от 100 грама, а реално ви е донесена по-голяма.

Междувременно в созополското заведение, станало известно с таксата празен стол, бе назначена проверка. Първо бе посетено от бургаски инспектори, които не установиха нарушения.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати