Запознайте се с 5-те основни видa суши

1 от 5 Снимки

1. Маки


Това е най-разпространеният вид суши. В основата му стоят прости съставки, като ориз и пълнеж, увити в нори – кори от морски водорасли. Вариантите на маки са много – с авокадо, риба тон или рулца от раци. Приготвя се навсякъде по света, защото лесно се нагажда към всяка национална кухня.

Сушито – тази любима екзотична храна, е обичана и почитана от хора по целия свят. Разновидностите са много, но основните видове са пет.

Родината на сушито е Япония. Тази храна става популярна там още през 19-ти век. Сушито има специфики както на приготвяне, така и на ядене. То е толкова вкусно, че се харесва във всяка точка на планетата.

Както при всяка кухня и най-обичаните ѝ храни, така и при сушито има много видове. Всичко обаче се гради върху основните пет. Кои са петте основни типове хапки, вижте в галерията горе.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати