Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ето защо трябва да пиете вода от меден съд

Ето защо трябва да пиете вода от меден съд

Водата е най-същественият елемент за поддържане на живота на Земята. 70 процента от човешкото тяло се състои от нея. Може би не сте знаели това, но в древни времена нашите предци следвали практиката за съхранение на вода в контейнери, изработени от мед.

Целта им вероятно е била да предпазят питейната вода, но има и повече. В днешния модерен свят, където има всевъзможни филтри за пречистване на водата, съхранението на вода в метални контейнери може да звучи старомодно и безсмислено, но тази вековна практика сега се подкрепя от много научни изследвания.

Съхраняването на вода в меден съд създава естествен процес на пречистването й. Това може да убие всички микроорганизми, плесени, гъби, водорасли и бактерии, които се намират в нея и я правят вредна за тялото. А най-хубавото е, че тя остава идеална за пиене, когато е съхранена по този начин.

Освен това водата, съхранявана в меден съд за предпочитане през цялата нощ или поне за четири часа, придобива някои качества на медта. Металът е основен микроелемент, който е жизненоважен за човешкото здраве. Той има антимикробни, антиоксидантни, антиканцерогенни и противовъзпалителни свойства. Също така помага да се неутрализират токсините.

За разлика от повечето хранителни елементи, тялото не може да синтезира мед, така че трябва да го получаваме от други източници. Най-добрите хранителни източници на мед включват морски дарове, месо от органи, цели зърна като леща, ядки, семена, шоколад, зърнени храни, картофи, грах и някои тъмнозелени листни зеленчуци. Пиенето на 2 до 3 чаши вода, съхранявани в меден съд, е още един лесен начин да осигурите на тялото си достатъчно мед.

Медта има специфични свойства, които убиват вредните бактерии и намаляват възпалението в стомаха, което я прави чудесно лекарство за язви, лошо храносмилане и инфекции. Медта също така помага за очистването и детоксикацията на стомаха, регулира работата на черния дроб и бъбреците и правилното отстраняване на отпадъците и осигурява усвояването на хранителните вещества от храната.

За да отслабнете по-бързо, опитайте редовно да пиете вода, съхранявана в меден съд. Освен с фина настройка на храносмилателната система, за да функционира по-добре, медта също помага на тялото да разгражда мазнините и да ги елиминира по-ефективно, като по този начин помага на организма да поддържа само това, което ще използва, и да изхвърли останалото.

Не на последно място, ако се притеснявате за появата на първите бръчки по лицето си, медта е вашето естествено средство за защита. Със своите силни антиоксидантни и клетъчно образуващи свойства, медта се бори със свободните радикали, които са една от основните причини за образуването на бръчки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати