Как да ядем овесени ядки за закуска, обяд и вечеря

1 от 3 Снимки

1. Овесени ядки за закуска


Добрата закуска ни подготвя за деня. Овесените ядки традиционно се хапват сутрин, но ето и някои здравословни варианти, които можете да опитате. Един от най-лесните начини да хапвате овесени ядки е като ги залеете с топло мляко и прибавите пресни плодове, ядки и семена. Можете дори да използвате кокосово мляко.

Друг вариант е да разтопите олио на горещ тиган. Докато мазнината е гореща, добавете кимион, горчица, щипка карамфил и кориандър. След това добавете малко нарязан лук и зеленчуци като моркови, зелен боб и грах. Запържете ги, докато станат меки. Добавете чаша овесени ядки и запържете за около една до две минути. Поръсете малко сол и черен пипер и оставете сместа да къкри за пет минути. Гарнирайте с настърган кокос, листа от кориандър и лимонова кора.

Защо да не ядем повече овесени ядки, при условие че те се смятат за една от най-здравословните храни в света? Те са безглутенова пълнозърнеста храна, която съдържа в себе си всички основни хранителни вещества, от които тялото Ви се нуждае – фибри, магнезий, фосфор, мед, желязо, цинк и антиоксиданти. Храненето с овес за закуска е известно, че помага при загуба на тегло поради високото съдържание на фибри и способността да увеличават чувството на ситост.

Също така овесените ядки са невероятно питателни, тъй като съдържат много витамини и минерали. Те са чудесен източник на вид разтворими фибри, наречени бета-глюкан, могат да помогнат за намаляване на нивата на лошия холестерол в организма и помагат за регулирането на нивата на кръвната захар.

Не на последно място, овесените ядки са изключително гъвкав вид храна, който лесно може да стане част от всяко хранене на деня. В галерията горе събрахме някои идеи за вдъхновение как да ядем овесени ядки за закуска, обяд и вечеря.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати