Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Ефикасни народни средства за лечение на псориазис

Ефикасни народни средства за лечение на псориазис

Мария СимоваМария Симова
Автор
50620k

Международният фонд за лечение на псориазис публикува списъка на най-ефективните методи за народно (домашно) лечение на псориазиса. Но те не заместват традиционното лечение на заболяването, а се прилагат в комбинация, което значително ще облекчи състоянието на пациента и ще допринесе за регресия на клиничните прояви на заболяването.

Основно начините за домашно лечение са:

- Използване на разтворена морска сол в топла вода;

- Използване на ябълков оцет;

- Използване на тиквен сок, който се нанася върху засегнатите участъци на кожата;

- Използване на различни видове етерични масла.

Ябълковият оцет е популярно средство в народната медицина. Употребявайте, като мажете засегнатите участъци или правете специални вани. Ябълковият оцет ефективно елиминира сърбежа на кожата, бори се с дехидратацията на кожните клетки, които се явяват като възбудителите на лющенето при това заболяване.

Морската сол е с подобен ефект. Тя задържа влагата в клетките, които при достигането си до повърхностните слоеве на кожата не се изпаряват. За лечение на заболяването с морска сол обикновено се използват вани.

Предимството на това е, че лечението се прилага по цялата кожа, а не чрез третиране на засегнатите участъци. Важно е тези вани да не са горещи, защото може да те могат да доведат до увеличаване на сърбежа.

Ако използвате пък тиквен сок в комбинация с лимонов сок, това ще е по-полезно за овлажняване на кожата. Хидратацията с това средство ще предотврати прогресията на псориатичните процеси и ще подобри общото състояние на човека.

За да получите добър и ефективен резултат е необходимо да използвате тази смес в продължение на 6 месеца в домашни условия. Прилагайте многократно чрез напояване на засегнатите участъци на кожата.

Зехтинът е доказано средство с отличен ефект за лечение на псориазис в домашни условия. Той допринася за нормализиране на процеса на разделяне на епителните клетки и тяхната диференциация.

Можете да го употребявате както вътрешно, така и върху засегнатата повърхност на кожата. Зехтинът е добре да се прилага и при дерматоза на скалпа.

Използването на тези домашни средства допринася за по-ефективен контрол на псориазиса и неговото лечение. Освен това, тази терапия е желателно да се комбинира и с традиционните методи на лечение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати