Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Пригответе сорбе само с 1 съставка ето така

Пригответе сорбе само с 1 съставка ето така

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
Динено сорбе

Въпреки че лятото е към края си, дните все още са доста горещи, така че леките и освежаващи храни са за предпочитане. Ако ви е писнало от сметановите сладоледи или просто започват да тежат много на бюджета ви, то тогава можете да опитате да си направите популярния десерт сорбе.

Това ледено изкушение с противоречива история се е приготвяло още преди Христа и днес продължава да бъде известно както в Средния Изток, така и в много други части от света, тъй като се приготвя елементарно и търпи всякакви вариации. Някои добавят към сорбето сметана, други - алкохол като ликьор или вино. Трети пък го предпочитат с плодове като праскови, портокали, ягоди, кайсии, пъпеши.

Един от подходящите плодове за сорбе е динята. В края на лятото цените на сочния плод са по-изгодни, а и шансът да попаднете на зрели и вкусни дини е много по-голям. Така че сега е най-подходящият момент да изненадате любимите си хора с динено сорбе, което се прави само от една съставка и не изисква специални кулинарни познания.

За да се сдобиете с десерта, ви трябват само диня, блендер и фризер. Започнете да приготвяте диненото сорбе, като измиете и нарежете динята, след което внимателно отстраните семчиците. Получените късове нарежете на парчета и ги замразете във фризера за един час.

Студената диня минете през блендера, разбъркайте и разстелете в подходяща тава. Върнете в хладилника и дръжте плодовото пюре там, докато замръзне и се стегне добре. След това можете да загребете от добитото сорбе с лъжица за сладолед и да го сервирате, преди да се е разтопило.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати