Американец отгледа най-големия морков в света

Най-големия морков

С наистина добра реколта тази година може да се похвали американецът Крис Куоли, който е отгледал най-големият морков в света. Зеленчукът тежи 10 килограма и детронира предишният рекордьор сред морковите.

Фермерът планира да съхрани 60-сантиметровия морков в хладилник, докато не бъде признат официално от Книгата за рекорди Гинес.

Предишният най-тежък морков бе отгледан от британеца Питър Глейзбрук, който с 9-килограмов морков от градината си постави рекорд през 2014 година.

За разлика от британеца обаче за Крис градинарството е само хоби. Той работи във финансова компания и само от 2 години отглежда зеленчуци в двора си, без да има големи познания за тях.

Но това не му пречи да се радва на добра реколта през есента. Тази година той е отгледал няколко огромни дини, домати, тикви и цвекло, които, макар и да не да не са с впечатляващи размери за рекорд, са нахранили цялото му семейство.

Куоли смята, че размерите на продукцията му се дължи на почвата, която е наторявана със специални торове и семена.

Времето в родната му Минесота е хладно и облачно, което е идеално условие за отглеждането на гигантския морков. Зеленчукът е растял 9 месеца под земята.

Фермерът на годината казва, че ще съхрани огромния морков до следващата пролет, защото се надява да получи семена от него и да отгледа още гигантските моркови.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати