Когато готвите птиче месо, правете така

Птиче месо

Птичето месо има по-нежна консистенция от останалите меса, не е тлъсто, лесносмилаемо е.

Ето някой трикове при приготвянето му и как трябва да се сервира:

- Замразените птици се размразяват при стайна температура, и то само толкова, колкото е нужно, за да се почистят и транжират. Не се размразяват във вряла вода, защото се влошава вкусът им;

- Птичето месо става по-вкусно, ако преди топлинна обработка се наръси отвсякъде с лимонов сок, сол и черен пипер и престои така 20-30 минути;

Пилешки бутчета

- Когато птиците са сготвени цели, те се поднасят разделени на порции заедно с костите. Във всяка порция се слагат 2 парчета - едно от гърдите (бяло месо) и едно от бутчетата или гърба (тъмно месо);

- Печените пълнени птици добиват особено пикантен вкус, ако в плънката се добавят нарязани сварени кестени, сметана, стафиди и малко ром;

Патица с кестени

- Когато в менюто е включено ястие от птица, не се поднася ястие от риба и обратното;

- Ястията от млади птици се поднасят с бели или светлорозови и добре изстудени вина. По-старите и дивечови птици се сервират с червени вина, които са със стайна температура.

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати