Най-вкусните и полезни есенни храни

1 от 4 Снимки

1. Кестени


Кестените имат високо съдържание на витамин В6. Те действат подмладяващо на кожата и подсилват цялостност имунната система. Подходящи за крем супи, яхнии, тестени ястия. Печените кестени пък са идеалната междинна закуска.

Всеки сезон си има своите неустоимо вкусни и полезни плодове и зеленчуци. Пролетта например свързваме със спанака, зеления лук, копривата, лапада, зелената салата, репичките, руколата, черешите, вишните.

Лятото е времето за домати, краставици, чушки, сливи, праскови, кайсии, грозде. Зимата ни навява мисли за ряпата, цвеклото, алабаша. Есента пък обичайно свързваме с тиквата, крушите, ябълките, морковите, зелето.

Безспорно те също са пълни с полезни вещества и заемат ключово място в кулинарията, но определено не са най-големите звезди на есенната трапеза.

Ако надникнете в галерията по-горе, ще си припомните още по-апетитни дарове на есента, които съдържат куп полезни вещества и са подходящи за различни интересни ястия. Вижте кои са те и почерпете вдъхновение за едно незабравимо есенно меню.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати