Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Най-добрите сокове за лечение на запек

Най-добрите сокове за лечение на запек

2 от 5 Снимки

Сок от диня


Динята може да бъде много добър вариант за борба със запека, особено през лятото. Във вкусния плод има много вода, която ще ви предпази от дехидратиране, ще изчисти храносмилателния тракт и ще ви помогне за регулиране движенията на червата.

Изследвания показват, че всеки трети човек по Земята страда от запек поне два пъти годишно. Състоянието безспорно е най-често срещаният стомашен проблем, свързан с нарушеното храносмилане и чревна функция.

Наред със знайните трудности в края на храносмилателния процес, симптомите включват силно намаленото движение на червата, подуване на корема, болка с различна интензивност в областта на стомаха.

Запекът, ако не се третира навреме, може да доведе до различни здравословни проблеми. Той може да се превърне в катализатор на редица изключително неприятни болести, засягащи стомаха и тънките и дебелите черва. За щастие, има редица лекарствени средства, които могат да се справят със състоянието.

В днешно време обаче хората са станали прекалено зависими от фармацевтичните компании и буквално гълтат хапчета и сиропи за абсолютно всичко, при условие че има изключително ефикасни и достъпни лекове от природата. Точно такъв е случаят и със запека, който може бързо да остане само един неприятен спомен с няколко лесни за приготвяне домашни сока. Убедете се в това, като прегледате горната галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати