Храните, които по-добре да не си поръчвате в ресторант

1 от 6 Снимки

1. Салата Айсберг


Салатата Айсберг съдържа големи количества вода и когато си я поръчате, вие все едно давате парите си на вятъра. Да, тя ще засити глада ви за известно време, но бъдете сигурни, че скоро пак ще ви застигне вълчи апетит. Освен това тя е по-трудна за почистване и има опасност между гънките на листенца все пак да са се запазили нечистотии и микроби.

Напоследък стана все по-модерно да се похапва в ресторанти и заведения за бързо хранене, защото всичко се случва без излишни усилия.

Ако допреди години посещението на такива обекти си беше цяло събитие и хората го правеха, за да отпразнуват рожден ден или друг специален повод, днес все повече от нас отиват там просто да заситят глада си в обедната си почивка или след работа.

А и как иначе, когато животът ни е толкова забързан и ни остава все по-малко време за готвене.

Но дори и храненето в заведения да се е превърнало в рутина, е добре да имаме предвид някои факти, преди да си поръчаме дадено ястия и да си го платим.

Може и да ви се струва, че в това няма нищо кой знае колко особено, но имайте предвид, че ако не планирате поръчката си, има опасност да похарчите парите за блюда, които не си заслужават цената, посочена в менюто им.

Вижте в галерията ни кои са храните, които според опитните готвачи не бива да си поръчвате, когато сте в ресторант.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати