Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Как да забързаме метаболизма си с природни средства

Как да забързаме метаболизма си с природни средства

Куркума

Да загубиш някой друг излишен килограм е полезно. Не става дума, че ще изглеждаме много по-добре, но е хубаво и за здравето. Затлъстяването е модерният бич на обществото, който поражда редица опасни заболявания.

Някои хора обаче, колкото и да се опитват, не успяват да отслабнат. Дори и да се подложат на екстремни диети, интензивни упражнения и какви ли не още ограничения, резултатите са жалки. Това най-често се дължи на бавния метаболизъм. Телата им обработват веществата много по-бавно, до степен, която прави усилията за отслабване почти безсмислени.

Метаболизмът не е нищо друго освен скоростта, с която консумираните калории се разпадат на енергия и се използват от тялото. Колкото по-бърз е метаболизмът, толкова по-лесно е тялото да използва консумираните калории и да изгаря мазнините.

Има различни причини за забавянето му, но най-често това е възрастта. Да, метаболизмът се забавя с възрастта. Това, че имате и някоя друга година в актива си, обаче не трябва по никакъв начин да ви притеснява.

Един от най-честите и най-лесните начини за повишаване на метаболизма е чрез включване на редовни упражнения в рутината. Когато губите мазнини и изграждате повече мускули, автоматично давате значителен тласък на метаболизма си. Тъй като издръжливостта ви се повишава, вашият метаболизъм също се забързва. Хората с доказано бавен метаболизъм обаче може да се наложи да тренират допълнително и да се подложат на диета.

Докато редовното упражняване и подлагането на балансирана диета може да помогне, природата ни е дала и някои естествени съставки, които да решат този проблем. Така например канелата доказано ускорява метаболизма. Благодарение на нея тялото разгражда по-бързо въглехидратите и предотвратява по този начин натрупването на мазнини. Експерти често съветват хората с бавен метаболизъм да пият чай от канела или кафе с канела поне по два пъти на ден.

Също много ефективна в тази насока е куркумата, която помага за ефективно изгаряне на мазнините и повишаване на метаболизма.

С неочаквано ползотворно въздействие върху метаболизма е и черният пипер. Редовната му консумация доказано забързва метаболизма. Това въздействие се дължи на веществото пиперин, съдържащо се в него, което има подобно действие като куркумина. Само една щипка черен пипер в храната е достатъчна, за да има ефект.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати