Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-мощните 10 супербилки за подмладяване, признати в цял свят

Най-мощните 10 супербилки за подмладяване, признати в цял свят

ЗориЗори
Гуру
5088k
10 от 10 Снимки
Най-мощните 10 супербилки за подмладяване, признати в цял свят
Снимка: Amlaoilforhair

10. Амла (Amalaki, Indian Gooseberry/Emblica officinalis)


Амла или Амалаки е дърво, познато със своите лечебни качества от повече от 3000 години. Амла е несравнимо растение, що се отнася до подмладяване. Счита се за символ на добро здраве.

Плодът е важен източник на витамин С, минерали и аминокиселини. Амла съдържа три пъти по-голяма концентрация на протеини и витамин С от ябълката. Укрепва имунната система и осигурява добра резистентност на организма. Мощен антиоксидант и подпомага борбата със свободните радикали. Подкрепя функциите на черния дроб и възстановяването на тъканите. Има тонизиращ ефект и поддържа нормалната жизненост.
Мнението на изследователите от Института по природна медицина (университет Тояма, Япония) е, че това е много полезен антиоксидант, който подпомага борбата на организма със свободните радикали по време на естествения процес на стареене.

Всички знаем, че една здравословна диета трябва да включва нашите пет хранения на ден с различни плодове и зеленчуци. Но важно е да се замислим, че билките също могат да ни помогнат, за да бъдем здрави, енергични и позитивни.

Експертът билкар Рейчъл Ландън разкрива ползите за здравето на специална група от билки, наречени адаптогени в новата си книга Супербилки (Superherbs).

Билки като куркума, коприва и джинджифил доказано поддържат тялото в добро здравословно състояние, стимулират имунната система, облекчат стреса и внасят много важен баланс в нашето тяло.

Открийте топ 10 на супербилките, с помощта на които ще се подмладите, ще се предпазите от стресови ситуации и ще усетите трайно подобрение в начина по който спите през нощта и се събуждате сутрин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати