Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Не яжте пълнозърнест хляб, ако имате проблеми със стомаха

Не яжте пълнозърнест хляб, ако имате проблеми със стомаха

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232

За хората със стомашно-чревни заболявания никак не е препоръчително да консумират пълнозърнест хляб, въпреки че е представян като по-здравословния вариант.

Страдащите от гастрит и язва трябва да похапват бял хляб, споделя Светослав Ханджиев от Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания, цитиран от Дарик.

Повече от милион и половина души у нас имат проблеми със стомаха, което превръща стомашно-чревните заболявания в най-често срещаното оплакване на нашенци.

Експертът пояснява още да не се доверявате на готовите диети, ако имате някакво неразположение със стомаха и червата, защото при тези заболявания се изготвя индивидуален хранителен режим.

Според проучването българите не консумират достатъчно прясно и кисело мляко. Един човек у нас изпива средно по 60 мл на ден, което е крайно недостатъчно. В САЩ, от друга страна, прекаляват с пиенето на прясно мляко и за един ден изпитват между 1 и 2 литра.

Средностатистическият българин прекалява с консумацията на сол, казва още Светослав Ханджиев, като много нашенци солят обилно ястията си дори преди да са ги опитали.

Натрупването на сол в организма води до задържане на организма и влошава работата на бъбреците и черния дроб. Освен това изсмуква влагата от тялото ви, а това води до проблеми със ставите и артериите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати