Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ако искаш да отслабнеш, ползвай тези 6 подправки

Ако искаш да отслабнеш, ползвай тези 6 подправки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
6 от 6 Снимки

6. Чили


Тази пикантна подправка спомага за изгарянето на мазнини и също пречи на образуването на още мастни клетки. Ако похапвате често чили можете да контролирате теглото си по съвсем естествен път.

Поправките са тази магическа съставка, която превръща всяко ястие в истински кулинарен шедьовър. Ароматните треви се идеалното допълнение към всеки десерт или солено блюдо.

Сред най-употребяваните у нас и по света подправки е черният пипер. Със своя пикантен вкус той перфектно овкусява телешко, патешко, птиче месо, риба, яйца и всички постни специалитети.

Изключително употребявани от кулинарите са още червеният пипер, босилекът, джодженът, чубрицата, копърът, розмаринът, кимионът. Ванилията пък е любима на много от майсторите на сладките.

Интересно е, че освен ценни кулинарни качества подправките имат и своите здравословни ползи за нас. А една от тях е, че могат да ни помогнат в борбата с наднорменото тегло, явяващ се един от най-честите проблеми на съвременния човек.

Вижте в нашата галерия кои са подправките, които се препоръчват най-силно за отслабване, и ги добавяйте по-често в менюто си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати