Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Маслена бира: Изкушение, на което не може да устоите

Маслена бира: Изкушение, на което не може да устоите

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45633
Маслена бира: Изкушение, на което не може да устоите
Снимка: delish.com

Маслената бира е предпочитана напитка сред магьосниците по целия свят и след като веднъж я опитате ще разберете защо. Това невероятно вкусно питие, което става известно благодарение на книгите за Хари Потър, е много лесно за приготвяне вкъщи както от магьосници, така и от обикновени простосмъртни.

Ако потърсите ще намерите огромен брой от рецепти за маслена бира - някои прости, други повече от сложни. Тук ще представим една от най-впечатляващите. В рецептата се използват леснодостъпни продукти, така че всеки да може да си я приготви.

Понеже маслото отнема малко от сладостта на напитката, тя запазва своя сладък, богат вкус. Тази маслена бира може да бъде сервирана по много начини - студена или гореща, с алкохол или без, с ром, уиски или с топинг сладък крем, вариантите са наистина много.

Какво ви е нужно: 1/2 чаша готварска сметана, 1/2 чаена лъжица канела, 1/4 чаена лъжичка индийско орехче, 2 супени лъжици топинг карамел, 1 супена лъжица масло, 2 литра крем сода ванилия.

Приготвяне: Приготвянето на маслената бира започва, като се приготви кремообразно тесто, което ще плува върху содата. Тези продукти са достатъчни за 4 до 6 чаши.

В малка купа смесете сметаната, подправките, топинга и маслото. Разбийте с миксер за около 2 минути, за да се смесят добре. След това поставете купата във фризера за 15 минути, за да се охлади. Ако желаете може да охладите чашите, в които ще сервирате, за известно време. След това напълнете 2/3 от тях с ваниловата сода и изсипете от кремообразното тесто в чашата. То ще стои на върха на напитката и ще "плава" върху нея. Можете да направите този слой колкото дебел пожелаете. Сервирайте със сламка.

За да приготвите топъл вариант на маслената бира загрейте поотделно тестото и содата. Трябва да го направите много внимателно, защото кремът не трябва да се пресече, а содата да загуби газираността си. Кремът трябва да се бърка непрекъснато на слаб огън, като и той и содата не трябва да завират, а само да се стоплят.

Маслена бира: Изкушение, на което не може да устоите

И тук може да обърнете внимание на чашата за сервиране, като този път я затоплите преди да излеете питието. Това много лесно ще стане като изсипите много гореща вода в нея, докато затопляте съставките. След като всичко вече е затоплено изсипвате както при студената версия и сервирате.

Ако желаете да повдигнете настроението си направете си алкохолна маслена бира, като тук възможностите са много. Една от тях е да смесите содата с ром например или пък с ирландско уиски. То е един изключително добър избор, защото идеално ще контрастира със сладостта на напитката и ще се получи нещо невероятно.

Вариантите са толкова колкото вкусът и въображението ви допуснат, така че спокойно може да експериментирате, докато получите идеалната за вас маслена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest