Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»В сезона на грипа хапвайте редовно грейпфрут

В сезона на грипа хапвайте редовно грейпфрут

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
Ядене на грейпфрут

Трябва да хапвате редовно цитрусови плодове в сезона на грипа и настинките, но сред тях безспорно най-полезен е грейпфрутът. Ползите му при диетите за отслабване са добре известни, но малко хора знаят, че този плод помага на тялото да се справи с вирусите.

Грейпфрутите може да се хапват за закуска, между храненията или като десерт. Нужно е обаче да ги консумирате всеки ден, за да усетите полезния им ефект.

В 100 грама розов, бял или червен грейпфрут се съдържат 32 калории, 0.63 протеини, 8.08 въглехидрати, 0.10 грама мазнини и 1.10 фибри. Което означава, че колкото и да изядете от този плод, няма да качите и грам.

Грейпфрутите са богати на витамините С и В9, както и на минералите калий и магнезий. Розовият и червеният грейпфрут съдържат и голямо количество провитамин А.

грейпфрут

Цитрусовият плод е и източник на пектинови фибри, които има и в ябълките. Някои сортове от цитрусова са много по-полезни, защото в тях има ликопен, който е важен антиоксидант.

Освен да ви защитава от грипа и настинките през зимата, консумацията на грейпфрут ще ви е полезна при лошо храносмилане, проблеми с уринирането и висока киселинност на стомаха.

Грейпфтутът е мощен антисептик. Също така съдържа голямо количество вода, което е полезно за нормалната фукция на червата, както и за хидратацията на кожата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest