Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Най-добрите маринати за печено месо този сезон

Най-добрите маринати за печено месо този сезон

Мария СимоваМария Симова
Автор
50620k
Маринати

Това са трите маринати, които и през този студен сезон ще направят похапването в уютната домашна обстановка доста по-приятно и сочно.

Марината за месо с бяло вино

бяло вино – 1 чаша

зехтин – 200 мл

лимони – 1 бр.

моркови – 1 бр.

лук – 1 глава

сухи зелении – според вида на месото

чесън – 4 скилидки

сол – на вкус

черен пипер – на вкус

Пресовайте чесъна, почистете лука и нарежете на полумесеци, почистете моркова и го настържете на ренде.

В купа сипете виното, зехтина и смесете с лука, зелениите, моркова и чесъна. Изстискайте сока на лимона и го прибавете към маринатата, добавете сол и черен пипер на вкус. Поставете месото в готовата марината за един ден в хладилника.

Марината за месо с коняк

Марината за печено месо
Снимка: Джемиле Чешлиева

лимони – 1 бр.

олио – 70 мл

коняк – 4-5 с.л.

сол – на вкус

черен пипер – на вкус

сухи зелении – според вида на месото

В купата, в която ще се маринова месото, смесете коняка, сока на лимона, олиото, солта и черния пипер на вкус и зелениите. В готовата марината поставете месото и внимателно смесете с маринатата. Оставете да се маринова за не по малко от 6 часа.

Марината за месо с бира

Печено месо

горчица – 2 с.л.

бира – 500 мл

сол – на вкус

черен пипер – на вкус

дафинов лист – 3 бр.

В купа смесете бирата с горчицата, добавете солта, черния пипер и дафиновия лист.

В готовата марината поставете месото, разбъркайте и оставете да се маринова за 3 часа в хладилник.

Гответе с удоволствие! Повярвайте - месото, приготвено с една от тези маринати, ще ви изненада с вкуса си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest