Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ето защо трябва да намалим хляба

Ето защо трябва да намалим хляба

3 от 3 Снимки

3. Привлекателен търговски вид


За да изглежда добре и да привлича вниманието на потребителя, хлябът се слага в най-различни пъстри опаковки с множество атрактивни надписи, уверяващи ни в неговото високо качество. Истината е, че хлябът не бива да опакова в найлон, защото той задържа влагата в него и това предразполага влошаване на вкусовете му, а и не само - той става опасен за нашето здраве.

Хлябът е неизмена част от нашата трапеза. Бял, заводски, ръжен, със семена или без - по щандовете в магазините можете да намерите изобилие от видове хляб. Но дали е полезен за нашето и здраве и какви са хранителните стойности на хляба, който се предлага в търговската мрежа у нас?

Най-често хората избягват да ядат хляб, защото той не се включва в тяхната диета за отслабване. Или пък за собствено успокоение избират да си купят ръжен или черен- или хляб от лимец, вярвайки че се хранят здравословно.

Хлябът може да бъде незаменим източник на полезни вещества и фибри, стига да е направен от качествено брашно и добавки. Истината обаче е, че много често той няма почти никаква хранителна стойност е по-добре да го избягваме не само заради диетата, но и за да опазим здравето си.

Казват, че за да запази здравословно теглото си, човек не бива да яде хляб. Да, ако той съдържа химични добавки и изкуствени набухватели, е напълно възможно да влоши нашето здравословно състояние. Но ако е приготвен от брашно от истинско зърно и квас, е много полезен за правилното функциониране на храносмилателната система и метаболизма ни.

Хлябът, който се предлага на пазара, е с доста примамлив търговски вид, мек, с хрупкава коричка, ароматен, но истината е, че някои от съставките му са опасни за нашето здраве. Набухватели, оцветители, подобрители, емулгатори, глутен - използването на тези „подобрители“ за съжаление е легално и абсолютно законно. Вижте 3 любопитни факта за хляба, който ядем, в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати