Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Древна рецепта за цялостно обновяване на тялото! Пробвай този мощен детокс

Древна рецепта за цялостно обновяване на тялото! Пробвай този мощен детокс

Мария СимоваМария Симова
Автор
50620k
Смокини и зехтин

Тази рецептата се използва отпреди хиляди години за тонизиране на тялото, укрепване на физическите и умствени способности и лечение на много болести. Спомага за подобряване на работата на храносмилателната система, загуба на тегло и изчистване на тялото от токсините. Богата е на калий и калций, които укрепват сърцето и кръвоносните съдове.

Тази рецепта-чудо действа идеално на кожата и се състои само от две натурални съставки - а лечебният ефект ще почувствате веднага.

Тя подпомага укрепването на имунната система, насърчава и ускорява метаболитните процеси.

Съставки: 20 броя сушени смокини и зехтин

Приготвяне: Нарежете смокините на парчета и ги поставете в стъклен буркан. Добавете зехтин, така че смокините да са напълно покрити и още 0.5 см над тях. Затворете бурканчето иго поставете в хладилника за 40 дни да престои. Приемайте всяка сутрин 10 минути преди закуска по 1 ч.л. от плода и 1 ч.л. от зехтина - използвате го, докато свърши.

Ще почувствате лечебния ефект веднага, а процедурата може да повторите още 2 пъти годишно.

Смокините са много полезни не само пресни, а също така и изсушени. Те буквално могат да подновят цялото ни тяло и ще въздействат на всичките му органи благоприятно. По време на сушене количеството на протеини в смокините се повишава до 3-6 процента, а захарта - до 50-70 процента, докато пресните съдържат само 1 процент протеини и 15-20 процента захар.

Природните и естествени захари са полезни и лесно се абсорбират от тялото ни. Сушените смокини могат многократно да увеличат енергията на организма ни, да подобрят настроението ни, умствената и физическата ни активност. Те съдържат голямо количество фибри, с които поддържаме чувството за ситост по дълго време и подобряват стомашно-чревния тракт. Богати са на полезните вещества калий, магнезий, желязо, калций и витамин В.

Високото съдържание на пектин в смокините ги прави ефективни за лечение на съединителната тъкан на ставите и костите. Те са полезни и при запек и са отлично слабително средство. Ежедневната употреба на сушени смокини намалява риска от развитие на сърдечносъдови заболявания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Величка Щърбанова
Някой, който е направил рецептата нека да сподели резултати, моля?
0
0