Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Няколко начина да навиете кифлички

Няколко начина да навиете кифлички

Кифлички може да навиете по много начини - от лесни до по-трудоемки. Първият начин е стандартен и много лесен, разточвате обла кора, разрязвате на осем части и на всяка част откъм късата част слагате лъжичка сладко или друг вид плънка и навивате на руло.

Вторият начин е за двойни кифлички, като също се разточва обла кора, намазва се със масло и отгоре се поставя още една кора. Разрязват се на осем части, отново се слага на късата част от плънката и се навиват на руло. Така по този начин стават двойно пухкави кифлички.

Третият начин е като тестото се раздели на еднакви топки тесто и всяка топка се разточи на триъгълник със заоблени краища, слага се на късата част от плънката и се навиват, като острият връх трябва да остане отдолу, за да не се развие при печенето. Когато се развият не са привлекателни на визия.

Четвъртият начин е като разтеглите цялото тесто на еднакви топки и всяка топка разточите на елипсовиден триъгълник, постарайте се краищата да са по-тънко разточени, за да можете с ръце леко да навиете крайчетата и така навити бързо обръщате триъгълника, слагате част от плънката в долната къса част и навивате, отново гледате върха да остане отдолу, за да не се развие кифличката.

Петият начин е като разточите не много тънка кора, която трябва да е като правоъгълник и с помощта на нож за пица разрежете на триъгълници, като започнете отдолу и надясно, после отгоре и надясно. Така се получават триъгълници на два реда, също един лесен начин за рязане и навиване.

Шестият начин е на решетъчните кифлички. Всяка топка тесто се разточва на заоблен триъгълник, острият връх притиснете с ролер, тоест половината част от триъгълника се реже, слагате плънка на широката неразрязана част и навивате на кифличка, когато се изпекат тези кифлички стават много ефектни, защото при бухването ромбовете се разтварят и се открояват много добре.

Седмият начин е като разточите триъгълник и с формичка за сладки (сърца, цветя, звезда) направите няколко изрязани фигурки, като например сърца, слагате сладко или сирене и навивате, когато се навият изрязаните части остават отгоре и на празното място поставяте сърчицето или цветчето.

При изпичане се разширяват и стават също много красиви, подходящи са за романтична закуска за Свети Валентин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати