7 важни причини да похапвате повече батати

1 от 7 Снимки
1. Бататите са източник на фосфор, протеини, желязо, витамин D, витамин А и витамин В-комплекс. Те са препоръчителна храна за вегетарианци, вегани и постещи, които не могат да си набавят тези ценни съставки от животинските продукти.

Бататите, познати още като сладки картофи, представляват грудков зеленчук, произлизащ от централите части на Америка. Въпреки че визуално приличат на обикновените картофи, вкусът им по-скоро наподобява този на тиквата.

Независимо че бататите са широко употребявани в кухнята на много страни, у нас те не са особено популярни. През последните години обаче все пак успяват да си проправят път до трапезата ни и много от гастрономите в България смело ги използват в приготвянето на запенканки, разядки, пюрета.

Със сигурност бататите не могат да изместят познатите у нас картофи, но пък има много причини от време на време да редувате двата вида зеленчук.

Вижте в галерията ни защо бататите са толкова полезни и специалистите по хранене ги препоръчват.

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати