Няколко причини да похапвате печен лук

1 от 3 Снимки
Печен лук

Лукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават непокътнати.

Печеният лук помага при главоболие, настинка, болки в ушите, диабет, различни възпаления, охлузвания, бавно зарастващи рани, високо кръвно, хемороиди, проблеми с кръвосъсирването и дори ракови заболявания.

Ако имате трудно зарастваща рана, можете да изпечете лук с люспите и да го наложите върху раната. Повтаряйте процедурата до настъпване на подобрение. Възпалението бързо ще отшуми.

Лукът има дезинфекционно действие и можете да прилагате топъл печен лук върху хемороиди. Те бързо ще заздравея, защото лукът има регенериращо действие.

Ако имате високи нива на кръвната захар, можете сутрин и вечер да хапвате на гладно печен лук. Той влияе понижаващо и регулиращо.

Печеният лук повлиява благоприятно и на дейността на черния дроб и панкреаса заради антибактериалното си действие.

При главоболие, настинка, болки в гърлото и запушен нос можете да си хапнете топъл печен лук. Резултатът ще е бързо облекчение на неприятните симптоми.

Печеният лук ще облекчи и болка в ухото.

Компрес с печен лук помага и при ставни болки.

От печен лук можете да правите мехлеми или лапи и да налагате възпалени рани.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати