Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Оригинална украса за великденска торта (ГАЛЕРИЯ)

Оригинална украса за великденска торта (ГАЛЕРИЯ)

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k

Козунаците със стафиди, мармалад, орехи са класически за българската трапеза по време на Великденските празници. Но ако вече са започнали да ви омръзват и тази година искате да опитате нещо друго, можете да почерпите вдъхновение от западната култура, където за Възкресение Христово се приготвят и великденски торти с богата тематична украса.

Ето и една рецепта за бърза великденска торта, в случай че не можете да отделите много време за готвене:

Необходими продукти: 3 готови блата за торта, 500 г заквасена сметана, 1 прахче ванилия, 2 кубчета крема сирене, 1/2 ч.ч. пудра захар, сок от 1 компот, 2 плочки шоколад, шоколадови яйчица

Начин на приготвяне: Разбиваме захарта с крема сирене и към полученото добавяме заквасената сметана и ванилия. Вземаме готов блат и го сиропираме с малко сок от компот. Намазваме го добре с приготвения крем.

Следва нов блат, който също сиропираме и намазваме с крем. Отгоре поставяме третия блат, който е леко сиропиран само от долната страна. Него поливаме с разтопените предварително на водна баня плочки шоколад. Прибираме тортата да се охлади за 3-4 часа. Преди сервиране я украсяваме с шоколадови яйчица.

Разбира се, при приготвянето на великданска торта можете да изберете всякаква тематична украса по свой вкус. Разгледайте галерията ни, където ще намерите още оригинални и пъстри идеи, с които да зарадвате цялото си семейство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати