Тайните на вкусната агнешка карантия

Момици
Момици

Агнешката карантия става чудесна на вкус, стига да е приготвена по правилния начин. Има няколко тънкости при почистването и готвенето ѝ.

Когато говорим за карантия, имаме предвид черен дроб, бъбречета, момици, сърце, бял дроб, чревца) Важно е да се почистят много добре, за да падне неприятната миризма.

Тайните на вкусната агнешка карантия

Белият дроб задължително се накусва 30 минути в гореща вода и след това се вари около 30 минути. Черният дроб не изисква кой знае какви приготовления, но чревцата са си цяло изкуство за справяне. Важно е да ги измиете и отвътре и отвън и след това ги сварете в солена вода за около 15 минути. Измийте ги с оцет и отново ги сварете.

Тайните на вкусната агнешка карантия

Накисването на карантията във вода с оцет като цяло помага да се отнеме от тежката миризма при готвенето.

Тайните на вкусната агнешка карантия

Сърцето изисква да му се махне дебелото и кръвоносните съдове и да се нареже на 2 половини. Него също можете да сварите, за да стане по-крехко.

Бъбреците и момиците се почистват много добре и също се накисват и варят.

Всички тези дреболии можете да метнете на скарата или да направите на дроб сарма.

Те вървят добре с лимонов сок и пикантна подправка.

Със сигурност вкусът е страхотен, ако ги почистите и сготвите правилно.

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати