Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Медът в Европа масово е фалшифициран

Медът в Европа масово е фалшифициран

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k

Mедът е третият най-фалшифициран продукт в Европа. Основната причина е, че има проблем с критериите за това какъв трябва да е съставът му.

От асоциацията Обединени пчелари, както и в целия Европейски съюз, са категорични, че посочените критерии за това какъв трябва да е съставът на меда, са неточни. Има проблеми с продуктите, които трябва да отговарят на тези стандарти.

За да се справят с проблема, евродепутатите искат да се въведат мерки за подобряване на процедурите за тестване и засилване на инспекциите по вноса. Така ще има по-голяма разкриваемост на случаите с фалшифициран мед. Трябва да се подобри и етикирането, за да са наясно гражданите от коя държава идва продуктът.

От Европейският съюз вече работят в посока да се насърчи по-голямата консумация на мед, особено сред децата в училищата. По тази причина от миналата година в България се проведе кампанията Медена закуска, която ще се проведе и тази година.

Нужно е да се намерят и механизми, които да насърчат младите да се занимават с отглеждането на пчели и производството на мед. Към момента обаче има много проблеми, които пречат на това.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати