Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Неустоими десерти: Шоколадов пудинг с авокадо

Неустоими десерти: Шоколадов пудинг с авокадо

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45633

Следващият път, когато ви се прияде нещо с авокадо, прескочете гуакамолето и препечения хляб (въпреки че и двата варианта са чудесен начин да задоволите вашите желания за авокадо) и обърнете мислите си към шоколадовия пудинг.

Да наистина! Има повече от един начин да се сгъсти пудинг, без да се използват яйца, когато искате да направите веганска версия на този класически американски десерт. Царевичното нишесте и бананите са два популярни трика, а сега можете да добавите и авокадото към списъка. Бъдете сигурни, че този вегански пудинг е вкусен точно толкова, колкото бихте искали - богат, кадифен, с дълбок аромат на тъмно шоколад.

Друго голямо предимство при използването на авокадо, когато правите шоколадов пудинг, е лесната рецепта. Трябва само да добавите всички съставки към кухненския робот, натиснете копчета и вие сте на минути от удивителен шоколадов пудинг, без да се налага да бъркате над печката.

Аз обичам да използвам бадемово мляко, но всички млечни продукти, закупени от магазина, ще паснат добре в тази рецепта. Естествената, нерафинирана захар, като кленов сироп, също така гарантира, че този десерт поддържа здравословен баланс.

Шоколадовият и портокаловият вкус се преплитат красиво заедно, така че не можах да се противопоставя на изкушението да добавя пресен портокалов сок. За чист аромат на шоколад, можете да пропуснете сока и да добавите допълнително супена лъжица бадемово мляко.

Какво ви е нужно:

1 добре узряло авокадо;

3 супени лъжици кленов сироп;

2 супени лъжици какао на прах(около 15 гр.);

сока на половин портокал;

1 чаена лъжичка (5 ml) екстракт от ванилия;

1/4 чаша (60 ml) бадемово мляко (или друго мляко);

По желание може да добавите като украса пресни малини или сметана.

Как да го приготвим:

Нарежете авокадото. Добавете го заедно с кленовия сироп, какаото на прах, портокаловия сок, ванилията и бадемовото мляко в купата на кухненския робот. Пуснете няколко пъти, докато започне да става хомогенна смес. Процедурата трае 1 до 2 минути, докато авокадото бъде напълно смляно, а сместа е гладка.

Разделете в малки купи. Покрийте и охладете поне 2 часа, докато пудингът бъде готов. Преди сервиране може да украсите с бита сметана и малини или нещо по ваш вкус. Накрая остава само да се насладите на невероятния вкус на този лек летен десерт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати