Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Тайната на Сандвич русалка е разкрита! Вижте я

Тайната на Сандвич русалка е разкрита! Вижте я

Сандвич русалка
Снимка: Courtesy of Adeline Waugh
Сандвич русалка

Създателката на сандвичите в стил Русалка се нарича Кю Аделин Во. Тя е фууд стилист и стана известна в социалните мрежи с креативния си зелен тост за деня на Св. Патрик. Тайната му бе в хлорофила, добавен в сирене от бадемово мляко. Сандвичите ѝ Русалка имат синьо-зелени оттенъци, които се дължат на прашец от сини и зелени водорасли, а вграденото ядивно злато проблясва в опашката на водното създание.

Тези естествени оцветители Аделин използва и в други свои фантастични творения - например в напитката лате еднорог. Тя признава, че кулинарните си творби обича да нарича с имената на митични същества.

Моята цел - разказва тя - е да се храним правилно, но за да не е скучно, правя здравословната храна забавна и красива.

Като основа фууд стилистката използва меко сирене, което оцветява с естествени бои: зелено - с хлорофил, синьо - със спирулина, розово - със сок от цвекло, жълто - с куркума, а виолетово - с прашец от сушени боровинки.

Аделин съветва да започвате с минимални количества от тях, като ги увеличавате до необходимата интензивност. Сандвичите Русалка може да украсите с резенчета зеленчуци и плодове и да поръсите или гарнирате със сушени подправки.

А за да получите вълнички върху тоста, не мажете крема сиренето гладко. Направете вълнообразни линии.

Какво да използвате за основа на сандвичите?

Освен сирене, още пюре от виолетови картофи (ако намерите на пазара), цедено кисело мляко, смесено с малко бадемово мляко, песто от фъстъци и чери домати и каквото още ви подскаже фантазията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати