Кои са най-използваните подправки по света

1 от 7 Снимки

1. Индия


Индийските гозби често се подправя с кокосов орех, куркума, канела, кимион.

Подправките са тази вълшебна частица, която превръщат и най-обикновеното ядене във вълшебна гозба. Без тях храната е скучна. Добавите ли щипка ухание или вкус обаче, всичко се променя.

Подправките са неизменна част от световната кулинария от хилядолетия. Всеки народ си има свои любими подправки и именно те придават най-характерни черти на неговата кухня. Някои предпочитат пикантните подправки, а други сладко-киселия вкус.

В България също си имаме любими подправки. Това са чубрицата, джоджен, червеният и черният пипер, девесилът, копърът, чесънът, шарената сол, лютите чушки.

Без тях българската кухня нямаше да е същата. Само си помислете колко различен би бил тараторът без чесновия вкус и копъра. Ами боб без джоджен – просто се губи магията на ястието!

В останалите страни също си имат предпочитани ароматни треви. Вижте в галерията ни с какво подправят ястията си във Франция, Пакистан и други държави по света.

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати