Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пет причини да ядеш повече маруля това лято

Пет причини да ядеш повече маруля това лято

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
2 от 5 Снимки

2. Съдържа калций, желязо и фолиева киселина


Препоръчва се на хората, които се лишават от животински храни, защото съдържа калций, желязо и фолиева киселина.

Свежата маруля стои в основата на всяка свежа и диетична салата. Тя е идеална за летните дни, когато имаме нужда от по-леко хапване.

Комбинира чудесно с краставици, домати, репички, варени яйца, картофи. Подходяща е също така за сандвичи, както и за украса на плата и бирени мезета.

Маруля може да се добави и към някои супи и яхнии. Ако обичате да експериментирате в кухнята, задължително трябва да опитате Таратор с маруля, Коприва с маруля и яйца, Сармички с пресен грах и маруля.

Кулинарните качества на марулята обаче не са единствената причина тя да присъства по-често на масата ни. Листният зеленчук има ползи за нашето здраве, от които задължително всеки трябва да се възползва. Вижте в галерията ни 5 причини да хапваме повече маруля.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати