Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Вдигат цената на хляба! Вижте с колко

Вдигат цената на хляба! Вижте с колко

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232

Ново сериозно покачване при цените на стоките от първа необходимост се очаква у нас. Този път на прицел е хлябът, при който предстои покачване на стойностите.

С 10 стотинки се очаква да поскъпне хлябът по родните пазари, а Мариана Кукушева от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите призова финансовото министерство да обмисли още веднъж стойността на ДДС върху хлебните изделия.

Паниката сред потребителите показва, че увеличение от 10 стотинки е голям скок и би трябвало финансовото министерство да се отнесе по-отговорно при диференцирането на ДДС за хляба, заяви експертът пред агенция Фокус.

Ако ставката на хляба падне с 5%, цена му няма да се покачва и няма да има такава паника сред потребителите, пояснява още Кукушева.

Ако не се вземат необходимите мерки от законодателната и изпълнителната власт в посока намаляване ДДС на хляба, е нормално председателят на КЕВР, когато съобщава колко се повишават цените на енергийните разходи, да казва колко ще струва и хлябът.

Покачването на стойностите ще се усети най-вече от малките производители, тъй като финансите при тях не са толкова стабилни.

Пазарът на хляб е крехък, а в същото време хлебните изделия са сред основните хранителни продукти, които не може да изключим от менюто си.

В същото време и не се очаква добра реколта от жито, тъй като проливните дъждове в началото на лятото засегнаха реколтата на много места.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати