Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да направим неустоима чимичанга

Как да направим неустоима чимичанга

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
Как да направим неустоима чимичанга

Чимичанга е специалитет, популярен в мексиканската и американската кухня. На външен вид напомня на бурито, кесадия, тако и дюнер заради характерната плоска питка, с която се приготвя.

Характерно за чимичанга е, че се прави в тънко хлебче, изпечено с царевично тесто. За някои разновидности на ястието обаче се използват и питки от пшеница.

Сочната и богата плънка е друга запазена черта на чимичанга. Обикновено за целта се влагат продукти като червен боб, чили, ориз, телешко, свинско или друго месо. Не липсват сирена и кашкавали.

След като те се поставят в хляба, той се сгъва като пакетче и се запържва на силен огън за кратко. Докато е още гореща, готовата чимичанга може да се поръси с настърган кашкавал или зелении. Поднася се с гуакамоле, чеснов сос или чили сос.

Ето една лесна рецепта за чимичанга, която много ще допадне на любителите на сандвичи:

Необходими продукти: 4 плоски питки (тортили), 350 г пилешко месо, 1 чушка, 2 скилидки чесън, 1/2 ч.л. чили, 1/2 ч.л. кориандър, 1/2 ч.л. черен пипер, сол, 1 глава лук, 1-2 с.л. гъсто доматено пюре, 250 г чедър.

Начин на приготвяне: Лукът и чушката се наситняват. Задушават се в малко мазнина и към тях се добавят счуканият чесън и нарязаното на ситно пилешко. Прибавят се подправките и се налива доматеното пюре.

Сместа се готви, докато пилешкото омекне добре. Така получената плънка се разпределя върху питките. Поръсва се с настърган чедър. Питките се прегъват, за да станат като пакетче. Пробождат се с дървени клечки, за да не се отварят.

След това се изпържват до златисто от всички страни. Когато се извадят от маслената баня, се разполагат върху кухненска хартия, за да се премахне ненужното олио. Отгоре се поръсват с още малко сирене. Готовите пакетчета чимичанга се сервират със зеленчуци и сосове по избор.

Хапнете си вкусно с любими хора бурито чимичанга с пилешко месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати