Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да смесваме и комбинираме алкохола

Как да смесваме и комбинираме алкохола

Коняк

Всеки празник или с повод и без повод, за нас е по-трудно да се откажем от чаша шампанско или любим коктейл. И въпреки че всички знаем основните правила за употреба на алкохол (да не пием на празен стомах или да не смесваме силни напитки едни с други), също така трябва да е ясно, че опасност за здравето е редовното и систематично използване на алкохолни напитки в прекомерни дози.

Приемането на алкохолни напитки само по себе си доста усложнява работата на нашия организъм, а ако ги смесвате помежду си, ядете неподходяща храна и приемате лекарствени медикаменти, може да имате наистина непредсказуем ефект.

Способността да се употребява алкохол не е пиянство, а изкуство.

Всеки алкохол трябва да се съчетава и комбинира с лека закуска. Като за начало се препоръчва да се започне със слаби алкохолни напитки.

Най-добре е да смесите алкохола с храната. Първо, хранете се добре и не забравяйте за закуската.

Всеки тип алкохолна напитка трябва да има чаша от определен вид.

При поднасяне същият алкохол, доставен на масата, трябва да бъде с определена температура.

Можете да смесвате алкохолни напитки само от една суровина - например вино и коняк /от грозде/. Има широка гама от различни закуски за коняк. Те се консумират заедно с питието в различни страни в зависимост от вкусовите предпочитания на всеки човек. Елитната напитка се комбинира с плодове само ако са узрели и сочни - ябълки, грозде и всички цитрусови сортове.

Конякът отлично се съчетава и с морски продукти като стриди, миди и др. Различните видове сирена ще дадат необичаен вкус на коняка, нарязани и подредени, можете да използвате разнообразие от този продукт.

Могат да се смесват уиски и бира - които са съставени от ечемик.

Водката, която се произвежда от пшеница, не може да се смесва с нищо.

Не можете да смесвате напитки, които са много различни по своите производствените технологии.

Не можете да смесвате силен алкохол с неподходящи видове газирани напитки, тъй като въглеродният диоксид дразни стомаха и съответно алкохолът бързо се абсорбира в кръвта. Ще се напиете по-бързо и на сутринта ще получите гарантиран синдром на махмурлук и сериозни здравословни проблеми.

Бъдете умерени, така ще останете с добри спомени и впечатления.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати