Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Отбелязваме Световния ден на сочния братвурст

Отбелязваме Световния ден на сочния братвурст

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
Отбелязваме Световния ден на сочния братвурст

На 16 август се отбелязва Световният ден на братвурстколбас, на който малко хора могат да устоят. Съчетайте го с халба от любимата си бира и посрещнете празника подобаващо.

Колбаси са се произвеждали още в Древността, но първият произведен братвурст се е появил през 1313 година в Германия. Днес всеки регион в страната има своя рецепта за приготвяне на братвурст и са известни около 40 негови разновидности.

В Германия братвурстът се консумира като основно ястие, като мезе за бира, а също и за закуска. Отлично се съчетава с кисело зеле, картофена салата и пухкав ръжен хляб.

Първоначално се е приготвял само от свинско месо, но днес може да намерите различни смеси и да изберете спрямо личния си вкус.

Отбелязваме Световния ден на сочния братвурст

Кобурският братвурст, приготвян в Кобург, Бавария се приготвя и от телешко или говеждо месо със сол, черен пипер, индийско орехче и лимонени кори.

Изберете някои от видовете на тази сочна наденичка и макар че у нас се консумира около Коледа, сега не е нужно да чакате края годината, защото имате подод да се почерпите с братвурст.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest