Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Днес е празникът на шоколадовия пай с американски орех

Днес е празникът на шоколадовия пай с американски орех

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232

Ако сте в настроение за нещо сладко днес, непременно опитайте парче пай и почетете Световния ден на шоколадовия пай с американски орех. Освен че ще ви се услади, американският орех, известен и като пекан, е полезен полезен за здравето ви.

Шоколадовият пай с пекан е доказателство за миролюбивото съжителство на индианците и първите заселници в САЩ. Пеканът расте само на територията на САЩ и Мексико, а когато европейките го прибавили към любимия си пай, се получило неустоимо съчетание.

Славата на този пай обаче идва през XIX век с реклама, която обикаля цяла Северна Америка. Сладкишът е едновременно вкусен и полезен, а това се харесало на милиони хора.

Пеканът е богат на антиоксиданти и омега-6 мастни киселини, които забавят стареенето на кожата и понижават нивата на лошия холестерол в кръвта.

Американският орех наподобява обикновения орех на външен вид, но е с червеникав нюанс и по-сплескана форма. Срещал се е като традиционна храна за населението на Новия свят, а е внесен в Европа от испанците през XVI век.

Непременно си пригответе един пай с шоколад и американски орех ден, за да отбележите празника и не пропускайте царевичния сироп при приготвяне на плънката, за да бъде рецептата автентична.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати