Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да приготвим Забайоне - ангелският десерт на италианците

Как да приготвим Забайоне - ангелският десерт на италианците

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
Крем Забайоне

Топлите дни вече официално са зад гърба ни, но това не е повод да се откажем от любимите си летни изкушения. Един от десертите, които ще ви върнат веселото настроени и в най-мрачното време, е ангелският крем Забайоне.

Забайоне е традиционен италиански специалитет, който е известен още във Венецуела, Франция, Аржентина. Популярен е още като Дзабайоне, Сабайон, десерт за лъжичка.

Уникалната текстура на крема е това, което го прави толкова обичан от всички. Но лесната му направа, която си е направо фасулска работа, е другата причина домакините да го обожават.

За да приготвите крем Забайоне, ви трябват жълтъци, захар и сладко вино. Най-добре би било да разполагате с Марсала. Но ако не можете да намерите тази напитка или избягвате алкохола, заменете виното с малко кафе. Идеята е просто да ароматизирате приятно десерта.

В следващите редове ще ви дадем идея за бърз крем Забайоне, с който да се поглезите.

Необходими продукти: 2 жълтъка (на стайна температура), 2 с.л. захар, 2 с.л. вино Марсала

Начин на приготвяне:

В метален съд поставете вода и я загрейте на слаб огън, като не допускате да завира. В металния съд сложете друга огнеупорна купа и в нея добавете жълтъците и захарта.

Така на водна баня разбийте двата продукта, като използвате миксер. Бъркането продължава, докато получите пухкава субстанция.

Как да приготвим Забайоне - ангелският десерт на италианците

Към нея вече добавете Марсала или друга съставка, която сте избрали за ароматизиране на десерта. Продължете с бъркането още две минутки и свалете от печката.

Кремът става много бързо. Цялото му приготвяне не отнема повече от 12-15 минути. След това, ако го предпочитате охладен, го сложете за кратко в хладилника.

Но може и директно да го сервирате с бишкоти. Пожелание украсете с шоколад или плодове. Получава се леко, пухкаво и нежно изкушение!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Кристина Бонева
С е 2 жълтъка и 2 лъжици вино колко крем ще се получи????
0
0
Ivelina
Ivelina
24.09.2019 13:13
Преди да се сложи на водна баня , жълтъците се се разбиват със захарта на пухкав крем ,увеличават обема си двоино и когато се изстуди се смесва с разбита сметана 250 мл на това количество .Уникално вкусен крем е ,правя го редовно.
1
0